Franskt, Nötkött, Potatis & Rotfrukt, Soppor & Såser franska örter, grädde, kalvfond, köttfärs, morötter, nötfärs, peppar, potatis, rödlök, salt, smör, soja, vitlök

Franska örtfärsbiffar

När jag lagade den här maträtten första gången slutade det med att vi satt hela familjen och åt bara såsen som var kvar. Vi kunde nog ha slickat tallrikarna allihopa tror jag. En höjdare med andra ord :D


Detta recept räcker till ca 4 personer


Biffarna
400g nötfärs
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl Kelda lagalätt

Såsen
1 1/2 dl Kelda lagalätt
2 tsk konc kalvfond
1 tsk soja
1/2 tsk franska örter

Ugnsstekta grönsaker
400 g potatis
600 g grönsaker t ex morötter, rödlök
2 tsk smält smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk smör

Gör såhär:
Börja med grönsakerna: Sätt ugnen på 225 °. Skala potatis, morötter och lök. Skär allt i bitar eller klyftor. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen. Ta ut långpannan. Lägg i grönsakerna, krydda och vänd runt. Stek i mitten av ugnen ca 30 min.
Blanda färs, salt, peppar, örter, vitlök och gräddmjölk. Forma färsen till 8 biffar. Stek dem i smör i en teflonpanna ca 3 min på varje sida. Ta upp dem.
Häll gräddmjölk, fond, soja och örter i pannan. Låt det koka upp. Häll såsen över biffarna.
Servera med grönsakerna.