Grytor, Indiskt, Potatis & Rotfrukt, Vegetariskt chili, chilipeppar, garam masala, gul lök, gurkmeja, ingefära, kikärter, kikärtor, kokosmjölk, kokt potatis, krossade tomater, lök, peppar, potatis, röd chili, röd chilipeppar, salt, smör- och rapsolja, spansk chilipeppar, spansk peppar, svartpeppar, vitlök, vitlöksklyftor

Cattis indiska veggotjohej

Nu får jag äntligen tummen ur röven och skriver ner recepten som jag och Cattis använde oss av när vi skulle ha Indisk temamiddag här hemma för ett tag sedan :) Först ut är en vegetarisk rätt som jag tror blev en av favoriterna under middagen (vi serverade nio ollika rätter totalt :S) Mycket god är den iaf!

Till 4 portioner behöver du:
2 stora kokta potatisar
1 burk kikärter (à 410 g)
1 finhackad gul lök
1 finhackad röd chilifrukt (urkärnad)
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 msk rapsolja
1 burkar krossade tomater
1 burk kokosmjölk
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk gurkmeja
1½ msk garam masala

Gör så här:
Skär potatisen i mindre bitar.
Spola av kikärterna genom ett durkslag.
Fräs lök, vitlök, chili och ingefära i oljan.
Häll på kokosmjölk samt tomatkross och låt koka i ca 15 minuter tills såsen blivit lite tjockare.
Smaka av med salt, svartpeppar, gurkmeja och garam masala.
Tillsätt kikärter och potatis och låt det puttra med ett par minuter tills de är varma.

Servera med ett gott bröd.. eller som vi gjorde- med åtta andra rätter ;P