Jack Daniels Glaze

1 hel vitlök
1 msk oliv olja
1 ½ dl vatten
2 ½ dl ananasjuice
½ dl teriyakisås
1 msk soya
3,2 dl farinsocker
3 msk citron juice
3 msk finhackad silverlök
1 msk Jack Daniels Whiskey
1 msk krossad ananas
1½ krm cayennepeppar



1. Skär av toppen av den hela vitlöken, skala av de yttersta lagrena av skalet, men lämna så pass mycket att klyftorna fortfarande håller ihop.
Lägg vitlöken i en ugnsfast form och häll över olivoljan.
Baka vitlöken i ugnen på 150 grader i ca en timme.
Låt sedan vitlöken svalna lite i rumstemperatur (så pass mycket att du kan ta i den med bara händerna utan att bränna dig)

2. Blanda vatten, ananasjuice, teriyakisås, soya, farinsocker i en kastrull på medelhög värme.
Rör om då och då och låt blandningen koka upp. När såsen kokar, sänk värmen så att det bara sjuder.

3. Kläm ut vitlöksklyftorna ur sina skal, pressa ner 3-5 st i såsen, spara resten av klyftorna som tillbehör till maten (galet gott!). Blanda ordentligt så att det inte kokar över eller bränner fast.
Tillsätt övriga ingredienser i såsen.

4. Låt såsen sjuda i ca 1 timme tills den har reducerats till ca hälften av den mängd som var från början. Såsen ska få en tjock, sirapsaktig känsla. Men var försiktig så att det inte kokar över!

 Färdigt!

Den här såsen är GRYM till alla typer av kött. Marinera kött i den och pensla sedan över köttet mot slutet av grillningen för att få en riktig kladdig och mör köttbit!

Mmmm!