Hallon- & Vaniljkrämsbullar med vit choklad

bullar

ca 20 st.
Det här behöver du:

100 gram smör
3 dl mjölk
50 gram jäst
1 ägg (rumstempererat)
1/2 dl ljus sirap
2 krm salt
1 krm stött kardemumma
10 - 11 dl vetemjöl

Fyllning:

1 dl hallonsylt
Marsànkräm
100 gram vit choklad till dekoration
1 ägg till pensling

Gör såhär:

Sätt ugnen på 250 grader.
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Låt degvätskan bli fingervarm.
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt degvätskan.
Lös upp jästen och rör ner ägget.
Tillsätt sirap, salt, kardemumma och nästan allt mjöl.
Arbeta till en smidig och blank deg.
Låt jäsa under bakduk på dragfri plats 30 - 40 min, till dubbel storlek.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta den smidig.
Kavla ut till en platta och skär ut fyrkanter ca 10 * 10 cm.
Klicka ut vaniljkräm och hallonsylten på alla bitar.
Vik upp hörnen över fyllningen, stoppa i pappersformar och låt jäsa 15-20 minuter.
Pensla bullarna med det uppvispade ägget.
Grädda i mitten av ugnen 5 - 10 min.
Smält den vita chokladen till garneringen försiktigt i mikro eller över vattenbad.
Spritsa eller ringla över bullarna. Dekorera gärna med färska hallon!

Bilden och receptet kommer från Kardemumma gumman