Ananaspaj

Ikväll kommer brudarna + Marcus hit och käkar middag. Till efterrätt bjuder jag på den här pajen som är så gudomligt god att man nästan smäller av!
Receptet och bilden kommer från : http://linneasskafferi.blogg.se/2009/july/utkast-det-har.html


Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 små burkar krossad ananas

Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan.
Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något.
Tryck ut degen i en pajform.

Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil.
Blanda fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke.
Rör sist i den avrunna ananasen.
Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten.